Hei og velkommen til min tomatblogg!

Denne bloggen er om mine erfaringer med tomater. Alt fra sådd, vekst, smak, str, og alt annet relevant tomatstoff. Det er også en beskrivelse av de tomatsortene jeg dyrker/har dyrket. Alle de frøekte sortene blir det høstet frø fra, og jeg er veldig interessert i å bytte tomatfrø med andre. Særlig gamle sorter er interessante. Jeg selger også frøoverskudd, hvis noen er interessert i detØnsker du kontakt med meg er mail adr:epelargon@gmail.comtirsdag 14. september 2010

Brandywine

Brandywine er en gammel tomatsort med mye historikk rundt. Man kan vel ikke gå godt for at alt er sant, men jeg gjengir hvertfall noe av de som fortelles rundt på nett om denne tomaten.

Sorten er fra 1885, og den skal være dyrket av Amish sekten i USA. Man mener også den er oppkalt etter Brandywine Creek i Chester County, Pennsylvania.

Sorten er nevnt i en frøkatalog fra W. Atlee Burpee & Co., Philadelphia i 1886 og senere i Johnson & Stokes´ Garden and Farm Manual, 1889. Om dette er den Brandywine typen vi har idag, ja det vet vi jo ikke. Det man derimot med sikkerhet kan si er at sorten dukker opp i frøkatalogen til Seed Savers Exchange i 1982.

Sorten er frøekte, og frøene holder ca 4-8 år.

Spiretiden er ca 6 døgn ved 22-27 grader.

Tomater og edderkopp 002 Tomater og edderkopp 001

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar