Hei og velkommen til min tomatblogg!

Denne bloggen er om mine erfaringer med tomater. Alt fra sådd, vekst, smak, str, og alt annet relevant tomatstoff. Det er også en beskrivelse av de tomatsortene jeg dyrker/har dyrket. Alle de frøekte sortene blir det høstet frø fra, og jeg er veldig interessert i å bytte tomatfrø med andre. Særlig gamle sorter er interessante. Jeg selger også frøoverskudd, hvis noen er interessert i detØnsker du kontakt med meg er mail adr:epelargon@gmail.commandag 19. august 2013

Ola Polka

Polsk busktomat, tidlig sort. Planten har en kompakt og fin vekstmåte, blir ca 120 høy. Produserer rikelig med gule store coctailtomater med søt og god smak. En god tomatsort som de fleste vil lykkes med.
En absolutt god smakstomat, anbefales.
Determinate (skal ikke knipes)
DSC_0011DSC_0016

5 kommentarer:

 1. denne ligner vel på Blondkopfchen?
  En sort som vi har dyrket fram fra dine frø Elisabeth. Vi har bare en plante med flere tusen blomster!;-)
  men ikke alle blomster blir til en tomat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blondkopfchen får mye mindre tomater enn denne. Denne har store coctailtomater, ikke så langt unna hva jeg vil kalle nesten normal str tomater. Smaken er også forskjellig, og fargen. Blonkopfchen er mere varmgul enn hva denne er.
   Blondkopfchen er også kjent for en enorm blomstring, tror nesten det vil være umulig for planten å bære frukter på alle blomstene. Med det bærer rikelig, iallefall den planten jeg hadde ifjor :D
   Håper du får masse gode tomater på din plante også, Marco :)

   Slett
 2. Jeg har også Ola Polka tomater i dag og er enig at de er enkle å ha med og gir god avling. Jeg synes de er litt smakløse når de er helt modne, litt bedre før de er helt modne.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hei kan du ha denne ute?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du, denne går fint på friland :D

   Slett