Hei og velkommen til min tomatblogg!

Denne bloggen er om mine erfaringer med tomater. Alt fra sådd, vekst, smak, str, og alt annet relevant tomatstoff. Det er også en beskrivelse av de tomatsortene jeg dyrker/har dyrket. Alle de frøekte sortene blir det høstet frø fra, og jeg er veldig interessert i å bytte tomatfrø med andre. Særlig gamle sorter er interessante. Jeg selger også frøoverskudd, hvis noen er interessert i detØnsker du kontakt med meg er mail adr:epelargon@gmail.comonsdag 18. september 2013

Indigo Rose

Dette er en ny tomatsort krysset frem av Oregon statlig universitet. Sorten blir blå/lilla i skallet og skal inneholde mye av stoffet anthocyanin, dette er et antioksidant som har en gunstig effekt på folk sin helse.
Frukten trenger mye sol på seg for og utvikle den mørke fargen, ofte blir “baksiden” av en frukt som får mindre sol på seg mye mere orange/rød. Sorten er rød/orange i bunnen når den er moden.
Planten blir middels høy og bærer rikelig med ganske store cherrytomater. Smaken mangler kanskje litt sødme, men har alikevel en god smak. Kan bli melen hvis den henger for lenge på planten.
Denne sorten er verd å dyrke bare for blikkfanget.
Indeterminate
DSC_0087
DSC_0114

3 kommentarer:

 1. Stilig tomat! Skjønner godt at den er verdt å dyrkt, sødme eller ikke.
  Det ser jo nesten ut som den har blitt grillet et øyeblikk over sterk varme...

  SvarSlett
 2. Denne ser ut til å være blåaktig i bladverket, regner med at det er slik det skal være når jeg ser at frukten er blå/lilla?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er stor forskjell også på bladverket til tomatsortene, denne er nok mer over i blå/grått så det høres riktig ut :)

   Slett