Hei og velkommen til min tomatblogg!

Denne bloggen er om mine erfaringer med tomater. Alt fra sådd, vekst, smak, str, og alt annet relevant tomatstoff. Det er også en beskrivelse av de tomatsortene jeg dyrker/har dyrket. Alle de frøekte sortene blir det høstet frø fra, og jeg er veldig interessert i å bytte tomatfrø med andre. Særlig gamle sorter er interessante. Jeg selger også frøoverskudd, hvis noen er interessert i detØnsker du kontakt med meg er mail adr:epelargon@gmail.comtirsdag 6. august 2013

Orange Organza

Plommetomat. Blir middels høy og produserer godt med gul/orange avlange plommetomater med en liten tupp i enden.
Smaken er mild og god, en fin spisetomat.
Indeterminate (skal knipes)
DSC_0003DSC_0006

4 kommentarer:

 1. Tomatene3 dine ser så deilige ut, tenkte og spørre dæ noe om tomatene æ prøver og få frem om sommeren, iår har æ busk tomat og cherry tomat, men syns at skaller liksom er så tykt og hardt når æ spiser de,klarer liksom ikke tygge det, må liksom spytte ut skallet..... vet du hvorfor det er sonn??? er det noe feil æ gjør under dyrkingen , gjødsler og vanner de ;)

  SvarSlett
 2. Det er ikke så godt å si hvorfor tomatene dine har tykt og hard skall, Stallnilsen. Det kan være ujevn vanning, sykdom på plantene, lite lys ect. Må nesten vite litt mer hva slags sorter (navn) du dyrker og hvordan de står, ute, inne, drivhus?

  SvarSlett
 3. da er stor variasjon i skalltykkelsen fra sort til sort opplever jeg.

  Flamme f. ex. har tykk og seig skall, mens Blondkopfchen har tynn skall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så rart. Jeg opplevde ikke Flamme med tykt skall. Men Blondkopchen har nok tynnere skall fordi det er en liten coctailtomat muligens. Men dette er spekulasjoner, har igrunn ikke noe fasitsvar på dette :)

   Slett