Hei og velkommen til min tomatblogg!

Denne bloggen er om mine erfaringer med tomater. Alt fra sådd, vekst, smak, str, og alt annet relevant tomatstoff. Det er også en beskrivelse av de tomatsortene jeg dyrker/har dyrket. Alle de frøekte sortene blir det høstet frø fra, og jeg er veldig interessert i å bytte tomatfrø med andre. Særlig gamle sorter er interessante. Jeg selger også frøoverskudd, hvis noen er interessert i detØnsker du kontakt med meg er mail adr:epelargon@gmail.comonsdag 7. september 2011

Flamme

Dette må nok være en av mine favoritter iår, det er en heirloomsort, opprinnelig fra Frankrike. Flamme er en tidligtomat, og den er produktiv og relativt sykdomsfri. Det viktigste må alikevel være smaken, den er så søt og god at den nesten er som en nektarin. Jeg har aldri smakt en tomat som har vært så god som denne. Fargen er også nydelig, varmorange og delikat.
Synonymer: Jaune Flamme
Planten blir middels til høy (150-200 cm)
Anbefales aboslutt.
Tomater 2011 041Tomater 2011 045

7 kommentarer:

 1. Og der kom mine tre Flamme-spirer opp, etter 5 dager i jorda. Takk for frøene du sendte meg i fjor sommer. Jeg er virkelig spent på om jeg klarer å få til disse - med både farge og smak - uten et drivhus. Det er i alle fall forsøket verd!
  Hilsen fra Anki, Oslo

  SvarSlett
 2. Nå begynner mine Flamme virkelig å strekke seg, men jeg lurer på en ting: Skal jeg fjerne tyvene?
  Mange hilsener fra Snefrid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sorten er en indeterminate, så den skal tyves ja.

   Slett
 3. Takk for alle fine bilder og god info!! Jeg dyrker Flamme i år, og er veldig spent på smaken :-) Plantene har allerede flere tomatklaser - den nederste er nok snart moden :-)
  Heleneklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. :D

   Slett
 4. Denne var topp, absolutt en av de beste tomater jeg har smakt i tilegg har den vært villig, holdt seg frisk og gitt god avling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at den falt i smak for deg også, Anne. Den er stadig min favoritt også :D

   Slett