Hei og velkommen til min tomatblogg!

Denne bloggen er om mine erfaringer med tomater. Alt fra sådd, vekst, smak, str, og alt annet relevant tomatstoff. Det er også en beskrivelse av de tomatsortene jeg dyrker/har dyrket. Alle de frøekte sortene blir det høstet frø fra, og jeg er veldig interessert i å bytte tomatfrø med andre. Særlig gamle sorter er interessante. Jeg selger også frøoverskudd, hvis noen er interessert i detØnsker du kontakt med meg er mail adr:epelargon@gmail.comonsdag 7. september 2011

Sub artic plenty

Dette er en heirloom og busktomat. Frøene var først i salg hos firma T&M i England i 1976. Men  opprinnelig ble denne tomaten kryssert frem rundt 1940, spesiallaget til US Air Force sine stasjonerte på Grønland for at de skulle få friske tomater. Den setter frukter selv under kjølige forhold, og produserter masse av  orange/røde normalstore tomater. Smaken er passe blanding av sødme og syre.
Dette er en tidlig type, og den kan plantes tidlig ut på våren.
Planten trives best på friland, og er relativt sykdomsfri. Middels høy.
Tomater  2011 011Tomater  2011 020

2 kommentarer:

  1. Hadde denne for første gang i år. Imponert over store, fine, friske tomater :-)

    SvarSlett
  2. Så mye interessant. Jeg kjøper gjerne litt frø fra tomater du er fornøyd med og smaker godt. De må tåle å stå i en solvegg med godt stell i sone 3. Har god avling med det som blir sett på som vanlige slag i år, og det er interessant å lese bloggen din for å lære mer.

    SvarSlett